skip to Main Content

Notícies

Rodelinda

Us recordem que el proper dissabte 2 de març de 2019, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’opera Rodelinda.

Rodelinda
Georg Friedrich Händel

Dramma en tres actes. Llibret de Nicola Francesco Haym. L’estrena absoluta fou el 13 de febrer de 1725 al King’s Theater de Londres. S’estrena per primer cop al Gran Teatre del Liceu.

En el primer acte Grimoaldo demana en matrimoni a Rodelinda per així poder accedir al tron però Rodelinda el rebutja perquè encara està enamorada del seu marit donat per mort, Bertarido. Eduige, germana de Bertarido, s’ofereix a casar-se amb Grimoaldo i així donar-li l’oportunitat d’accedir al tron però aquest la rebutja.
Rodelinda i el seu fill Flavio van a cementiri a dipositar unes flors en la tomba de Bertarido quan Grimoaldo apareix amb un ultimàtum, si ella no es casa amb ell matarà Flavio. Davant d’aquesta amenaça Rodelinda accepta però l’adverteix que li costarà la vida. El què ningú sap és que Bertarido és viu i amagat contempla l’escena i embogeix de ràbia.

En el segon acte Grimoaldo torna en presencia de Rodelinda per tornar a demanar-li que es casi amb ella però Rodelinda li demana que mati Flavio per poder casar-se amb ella i aquest dubta.
En un altre lloc Eduige i Unulfo troben Bertarido i Unulfo li explica que Rodelinda li és fidel després de tot. És llavors quan Unulfo torna per dir-li a Rodelinda que Bertarido és viu i aquest apareix per demanar-li perdó per haver dubtat de la seva fidelitat. De cop apareix Grimoaldo i ordena que Bertarido sigui arrestat.

En el tercer acte Eduige i Unulfo planegen alliberar Bertarido a través d’un passadís secret. Quan Unulfo entra a la cel•la per ajudar a escapar Bertarido aquest fereix Unulfo per error una espasa que algú ha deixat al seu abast. En la seva fugida Bertarido deixa endarrere la seva capa ensangonada que poc després troben Rodelinda, Eduige i Flavio.
Grimoaldo apareix en el jardí debatent-se entre la ràbia i els remordiments i cau adormit d’esgotament. En aquest moment Garibaldo apareix per intentar assassinar-lo però Bertarido ho evita matant Garibaldo. Finalment devant el gest de Bertarido, Grimoaldo decideix retornar el tron a Bertarido i que pugui tornar amb Rodelinda.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Josep Pons i amb les veus de Lisette Oropesa, Bejun Mehta, Fabián Augusto Gómez, Joel Prieto, Sasha Cooke, Gerald Thompson i Gianluca Margheri. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

2, 5, 8, 11, 13 i 15 de març de 2019 a les 20:00 hores

Back To Top