skip to Main Content

Notícies

Les Pêcheurs de perles

Us recordem que el proper dilluns 13 de maig de 2019, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’òpera Les Pêcheurs de perles.

Les Pêcheurs de perles
Georges Bizet

Òpera en tres actes. El llibret és d’Eugène Cormon i Michel Carré. L’estrena absoluta fou el 30 de setembre de 1863 al Théâtre-Lyrique de París. El 29 d’octubre de 1887 es va estrenar al Liceu i l’última representació va ser el 13 de desembre de 1964. S’ha representat un total de 41 vegades.

En el primer acte l’acció transcorre a Ceilan on una comunitat de pescadors escull Zurga com el seu líder. Zurga té un amic, en Nadir, amb qui recorda un vell amor al qual van renunciar per tal de mantenir la seva amistat. Però Nadir reconeix a Leïla, quan apareix, com el seu antic amor i li confessa.

En el segon acte Leïla i Nadir es troben però son descoberts per Nourabad. És llavors quan la parella és perseguida fins que Zurga apareix per impedir la matança. Nourabad desemmascara la verdadera identitat de Leïla, l’antic amor dels dos homes, i Zurga dolgut per la traïció del seu amic, sentencia la parella a mort.

En el tercer acte Leïla implora a Zurga que els perdoni la vida però aquest encara en vogeix més per la gelosia. De sobte Zurga recorda que Leïla li va salvar la vida en el passat i llavors provoca un incendi que permet a Leïla i Nadir fugir. El què la parella no sap és que un cop han marxat Zurga és condemnat a mort per el poble de pescadors.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Yves Abel i les veus de Ekaterina Bakanova, Olga Kulchinska, John Osborn, Dmitry Korchak, Michael Adams, Borja Quiza, Fernando Radó i Federico de Michelis. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

13, 14, 16, 17, 20, 22, 23, 24 i 25 de maig de 2019 a les 20:00 hores
19 de maig de 2019 a les 17:00 hores

Back To Top