skip to Main Content

Notícies

Tosca

Us recordem que el proper diumenge 9 de juny de 2019, a les 17:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’òpera Tosca.

Tosca
Giacomo Puccini

Melodrama en tres actes. Llibret de Luigi Illica y Giuseppe Giacosa. L’estrena absoluta va ser el 14 de gener de 1900 en el Teatro Costanzi de Roma. Es va estrenar a Barcelona el 30 de març de 1902 en el Liceu sent l’última representació el 25 de març de 2014. S’ha representat un total de 176 vegades.

En el primer acte podem veure com Angelotti es fuga de la presó i es refugia a l’església de Sant Andrea. Allà troba al pintor Cavaradossi treballant en un retrat de Maria Magdalena que està inspirat en el rostre de la germana d ’Angelotti.
Angelotti s’amaga en sentir la veu de Tosca que s’apropa tot cantant i aquesta li recrimina a Cavaradossi que no s’hagi inspirat en ella alhora de pintar Maria Magdalena i se’n va. Scarpia arriba a l’església i es dona compte que Cavaradossi ha ajudat a Angelotti a fugir i utilitza la gelosia de Tosca per saber on s’amaguen.

En el segon acte Scarpia fa portar davant seu a Tosca per fer-la confessar on és Angelotti però ella ho nega fins que sent com torturen a Cavaradossi i acaba confessant. Un cop sols Scarpia proposa a Tosca un salconduit per el dos a canvi de passar la nit junts i accepta. En el moment que Scarpia intenta posseir Tosca aquesta li clava un ganivet i el mata.

En el tercer acte Tosca visita a Cavaradossi en el calabós i li explica que ha mort Scarpia i que té un salconduit per poder fugir després del afusellament simulat. El què no saben és que Scarpia els havia enganyat i finalment Cavaradossi és executat i Tosca es suïcida en veure’s perseguida per la mort de Scarpia.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre John Fiore i amb les veus de Liudmyla Monastyrska, Tatiana Serjan, Favio Sartori, Roberto Aronica, Erwin Schrott, Lucio Gallo, Stefano Palatchi, Enric Martínez-Castignani, Francisco Vas, Josep-Ramon Olivé, Marc Pujol i Inés Ballesteros. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia), així com el Cor infantil Amics de la Unió (Director: Josep Vila i Jover).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

11, 13, 14, 17, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juny a les 20:00 hores
9 de juny a les 17:00 hores
16 i 22 de juny a les 18:00 hores

Back To Top