skip to Main Content

Notícies

CAVALLERIA RUSTICANA / PAGLIACCI

Us recordem el proper dijous 5 de desembre de 2019, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’opera Cavalleria rusticana/ Pagliacci.

Cavalleria rusticana.

Pietro Mascagni

Opera en un acte. Llibret de Giovanni Targioni-Tozzetti i Guido Menasci. L’estrena absoluta fou el 17 de maig de 1890 al teatre Costanzi de Roma. Es va estrenar al Liceu el 9 de maig de 1891 i la darrera representació va ser el 20 d’abril de 2011. S’ha representat un total de 105 vegades.

Alfio entra a la taberna de Mamma Lucia, després de un viatge de negocis, i li pregunta si té vi. Lucia li contesta que el seu fill ha anat a buscar al poble del costat però Alfio assegura que l’han vist rondant a prop de casa seva. Llavors apareix Santuzza per desviar l’atenció d’Alfio.

Santuzza aprofita per explicar a Mamma Lucia que el seu fill Turiddu es va convertir en el seu amant quan ell va tornar de la guerra i Lola estava ja casada amb Alfio. Un cop a la plaça Santuzza i Turiddu es troben i comencen a discutir quan Lola passa de camí a l’església. I per despit Santuzza li explica Alfio que Turiddu flirteja amb Lola. Després d’aquesta confessió Alfio desafia a un duel a Turiddu i el mata.

Pagliacci

Ruggero Leoncavallo

Opera en 2 actes. Llibret de Ruggero Leoncavallo. L’estrena absoluta va ser el 21 de maig de 1892 al teatre Dal Verme de Milà. Es va estrenar al Liceu el 25 de gener de 1895 i la darrera representació va ser el 20 d’abril de 2011. S’ha representat un total de 99 vegades.

En el primer acte una companyia de pallassos convida a veure la seva representació a uns vilatans un vespre. A la taberna Canio fa broma amb la resta de la companyia fins que algú insinua que Tonio està festejant amb la seva dona Nedda. Llavors Canio avisa a qui gosi seduir la seva dona ho pagarà car.

Quan Nedda es queda sola Tonio s’hi acosta per declarar-li el seu amor però ella el rebutja amb un fuet i aquest jura venjança. Més tard apareix Silvio, l’amant de Nedda, i li demana que després de la funció fugin. Tonio que ha vist l’escena corre a dir-li a Canio però quan aquest arriba Silvio aconsegueix escapar i Nedda es nega revelar el nom del seu amant.

El segon acte comença ja amb la funció que casualment representa l’anterior escena tant realista. Canio aprofitant l’oportunitat del seu paper torna a exigir el nom del amant a Nedda però s’hi nega. Canio, fruit de la desesperació, apunyala Nedda i a Silvio quan la intenta defensar. És en aquest moment que el públic s’adona que la comèdia es torna real.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Josep Pons i amb les veus de Elena Pankratova, Oksana Dyka, Mercedes Gancedo, Roberto Alagna, Teodor Ilincai, Martin MUehle, Gabriele Viviani, Àngel Òdena, Elena Zilio, María Luisa Corbacho, Aleksandra Kurzak, Diana Alieva, Roberto Alagna, Marcelo Álvarez, Martin, Vicenç Esteve, Duncan Rock i Manel Esteve. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia), així com el Cor infantil Amics de la Unió (Director: Josep Vila i Jover).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

 5, 7, 9, 10, 13, 16, 18, 19 i 21 de desembre les 20:00 hores

15 i 22 de desembre a les 18:00 hores

 

 

Back To Top