skip to Main Content

Notícies

AIDA

Els informem que el proper dilluns 13 de gener de 2020 a les 20:00 hores s’estrenarà l’òpera Aida de Giuseppe Verdi.

Aida

Giuseppe Verdi

 Òpera en quatre actes. Llibret d’Antonio Ghislanzoni. L’estrena absoluta va ser el 24 de desembre de 1871 a l’òpera de El Cairo. Es va estrenar a Barcelona el 16 d’abril de 1876 en el Teatre Principal. L’estrena al Liceu fou el 25 de febrer de 1877 i es va poder veure per últim cop el 30 de juliol de 2012. S’ha representat un total de 456 vegades.

El primer acte comença amb l’anunci de la invasió d’Egipte per part d’Etiòpia. El guerrer Radamés espera que la deessa Isis el designi per capitanejar l’exercit però el què no sap és que  la invasió estarà capitanejada per el rei Amonasro, pare d’Aida l’esclava, de qui està perdudament enamorat. A la sala apareix el Faraó per confirmar la invasió etíop i que Radamés capitanejarà l’exercit. Radamés i Aida intenten fingir l’amor que senten l’un per l’altre quan Amneris, filla del faraó, apareix. Més tard Amneris invoca la deessa Ftha perquè protegeixi a Radamés en la batalla de qui està enamorada.

En el segon acte Amneris sospita que Aida estima Radamés i l’enganya fent-li creure que Radamés ha mort durant la batalla. Veient con d’afectada queda Aida en saber la noticia Amenris confirma les seves sospites i li revela que l’ha enganyada per tal de descobrir el seu secret i la obliga presenciar la desfilada dels vencedors del seu poble.

Després de la desfilada Radamés demana al faraó que deixi en llibertat als presoners creient que el pare d’Aida és mort i el faraó accedeix amb la condició que els esclaus no surtin d’Egipte. Al mateix temps el faraó anuncia el casament de Amneris amb Radamés fet que els dos enamorats reben amb consternació.

En el tercer acte Amonasro es troba amb la seva filla vora del riu Nil i la convenç perquè sedueixi Radamés i li reveli com fugir d’Egipte. Radamés arriba i Aida li demana de fugir junts però quan Radamés li confessa per on fugir Amonasro reapareix i revela la seva identitat. En aquell moment Amneris surt del temple, després de resar, i  en veure a Radamés amb Aida i el seu pare els fa detenir per traïció.

El quart acte comença amb el judici de Radamés. Amonasro és mort i Aida empresonada. Amneris ofereix a Radamés un tracte, si renuncia a Aida la deixarà lliure i hi accedeix però Radamés és condemnat igualment a la pena de mort, enterrat viu i Aida torna per morir al seu costat.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Gustavo Gimeno i amb les veus de Mariano Buccino, Clémentine Margaine, Judit Kutasi, Angela Meade, Jennifer Rowley, Yonghoon Lee, Luciano Ganci, Kwangchul Youn, Marko Mimica, Franco Vassallo, Àngel Òdena, Josep Fadó i Berna Perles. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

 13, 14, 16, 17, 20, 22, 23, 27, 28, 30 i 31 de gener i 1 de febrer a les 20:00 hores

19 de gener i 2 de febrer a les 17:00 hores

Back To Top