skip to Main Content

Notícies

LA CLEMENZA DI TITO

Els informem que el proper dimecres 19 de febrer de 2020 a les 20:00 hores s’estrenarà l’òpera La clemenza di Tito de Wolfgang Amadeus Mozart.

LA CLEMENZA DI TITO

WOLFGANG AMADEUS MOZART

Òpera seria en dos actes. Llibret de Pietro Metastasio i Caterino Mazzolà. L’estrena absoluta fou el 6 de setembre de 1791 en el Teatre Nacional de Praga. Es va estrenar a Barcelona per primer cop el 14 de desembre de 1963 en el Gran Teatre del Liceu i es va representar per últim cop el 19 d’octubre de 2006. S’ha representat un total de 25 vegades.

En el primer acte Vitelia vol venjar el seu pare destronat per Tito i li demana a Sesto que assassini l’emperador i aquest accedeix per l’amor que li professa. Per una altre banda Annio demana a Sesto la mà de la seva germana Servilia i li concedeix. Més tard Tito anuncia a Sesto que es vol casar amb Servilia. Quan Annio s’assabenta li ho explica a Servilia i aquesta li fa saber a Tito que esta enamorada d’Annio i en veure la sinceritat de la noia la deixa marxar.

Vitelia insisteix a Sesto que mati al emperador i un cop ha marxat Publio li diu que Tito la vol com a emperadriu però ja és massa tard. Sesto incendia el Capitoli amb Tito a dins.

En el segon acte Annio li diu a Sesto que Tito no ha mort i el convenç perquè s’entregui però Publio el deté i el porta davant de Tito. Quan Sesto s’enfronta a Tito li amaga que el intent d’assassinat va ser idea de Vitelia i Tito el condemna a mort. Vitelia no pot evitar els remordiments de saber que Sesto és condemnat a mort i li confessa a Tito tota la veritat. Lluny de condemnar-la Tito li perdona la vida i li permet tornar amb Sesto.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Philippe Auguin i amb les veus de Paolo Fanale, Dovlet Nurgeldiyev, Myrtò Papatanasiu, Vanessa Goikoetxea, Carmela Remigio, Anne-Catherine Gillet, Sara Blanch, Stáphanie D’Oustrac, Maite Beaumont, Lidia Vinyes-Curtis, Matthieu Lécroart i David Greeves. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

 19, 20, 22, 25 i 27 de febrer i 17, 28 i 29 d’abril a les 20:00 hores

23 de febrer a les 17:00 hores

26 d’abril a les 18:00 hores

Back To Top