skip to Main Content

Notícies

TURANDOT

Us recordem que el proper dilluns 7 d’octubre de 2019, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’òpera Turandot.

Turandot

Giacomo Puccini

 Dramma en tres actes. Llibret de G. Adami i R. Simoni completat per F. Alfano.

L’estrena absoluta fou el 25 d’abril de 1926, en el Teatro Alla Scala de Milán. Es va estrenar per primera vegada al Liceu el 30 de desembre de 1928 i l’última representació fou el 31 de juliol de 2009. S’ha representat un total de 71 vegades.

En el primer acte s’anuncia que el príncep que aconsegueixi resoldre els tres enigmes es casarà amb la princesa Turandot i si no ho aconsegueix serà decapitat. Durant el manifest, entre el públic, es troba Calaf, fill de Timur el rei destronat, que accepta el repte. Liu, l’esclava, demana a Calaf que no s’arrisqui i li declara el seu amor.

En el segon acte Calaf, tot i les advertències del emperador, s’enfronta als tres enigmes de Turandot i els resol. Però Turandot segueix negant-se a casar-se i Calaf la deslliurarà del matrimoni si endevina el seu nom abans del alba.

El tercer acte comença en el jardí del palau reial, on els emissaris de Turandot pregunten a tots els habitants, mentre Ping, Pang i Pong intenten convèncer a Calaf perquè marxi i pugui salvar la vida, però aquest s’hi nega. Aleshores els guàrdies decideixen arrestat Liu i Timur perquè confessin el nom de Calaf, però Liú agafa l’espasa d’un dels guàrdies es suïcida.

Finalment Calaf abraça Turandot i després de fer-li un petó li confessa el seu nom. Sorprenentment Turandot confessa que també està enamorada de Calaf i no el mata.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Josep Pons i amb les veus de Iréne Theorin, Lise Lindstrom, Jorge de León, Gregory Kunde, Chris Merritt, Ermonela Jaho, Anita Harting, Alexander Vinogradow, Ante Jerkunica, Toni Marsol, Francisco Vas, Mikeldi Atxalanabaso i Michael Borth. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia), així com el Cor infantil (Director: Òscar Boada).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

8, 10, 11, 14, 15, 16, 18, 19, 22, 24 i 25 de setembre les 20:00 hores

13 de setembre a les 17:00 hores

20 de setembre a les 18:00 hores

 

Back To Top