skip to Main Content

Notícies

Acte commemoratiu del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu

Amb motiu  del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu la nostra Societat va celebrar un acte commemoratiu el dimarts 26 d’abril de 2022.

L’acte es va iniciar amb unes paraules del President de la Societat, Sr. Javier Coll, i a continuació es va procedir a la presentació del llibre commemoratiu del 175è aniversari, que versa sobre l’arxiu històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu, a càrrec del Sr. Manuel Busquet Arrufat , vicepresident de la Societat.

A partir de la documentació excepcional que conserva l’Arxiu, es fa una lectura diferent, viscuda des d’altres trajectòries que han donat vida al Gran Teatre del Liceu. El llibre s’articula en diferents capítols que han redactat especialistes en matèries com l’arquitectura, el disseny, el periodisme o els balls. Es tracta d’un llibre interactiu, a manera de guia, que permet visualitzar els continguts de l’arxiu a través de codis QR.

Seguidament van poder gaudir d’un recital al Saló dels Miralls a càrrec de la soprano  Laia Vallès, acompanyada al piano per Anna Crexells.

Programa

“Notre amour” – Fauré 2’

“Aprés un rêve” – Fauré 2’40

“Fleur jetée” – Fauré 1’30

“Me voilà seule dans la nuit” (Les Pêcheurs de perles) – Bizet (6’)

“C” – Poulenc 2’40

“Fêtes galantes” – Poulenc 1’20

“Les Chemins de l’amour” – Poulenc 4’

“Je veux vivre” (Roméo et Juliette) – Gounod 4’

Pausa 5’

Intermezzo

“La mi sola Laureola” – Obradors 2’30

“Del cabello más sutil” – Obradors 2’

“Chiquitita la novia” – Obradors 2’30

“Madre unos ojuelos vi” – Toldrà 2’30

“Nadie puede ser dichoso” – Toldrà 2’

Romanza de Maria la O – E. Lecuona 4’

Salida de Cecilia Valdés – G. Roig 5’

La soprano Laia Vallés nascuda a València l’any 1995 va cursar els estudis de Grau Superior de Cant i Màster d’òpera sota la tutela de la soprano Gloria Fabuel en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. També estudià viola i piano. Actualment, és membre del Staatsoper Stuttgart Opernstudio on interpreta en la temporada d’enguany els rols de Papagena (Die Zauberflöte), Zweiter Ausruferin (Die Verurteilung des Lukullus), Frau Silberklang (Der Schauspieldirektor), Elisabeth (Les enfants terribles), Täumännchen (Hänsel und Gretel), Clarine (Platée), Barbarina (Le nozze di Figaro).
En 2019 va obtenir el premi a la veu de més avenir en el concurs internacional de Canto Ciudad de Logroño. Ha aconseguit el premi al millor cantant espanyol, el premi extraordinari ofert per la Sra. Leonor Gago i el premi del públic en el concurs Tenor Viñas de l’any 2022.

Anna Crexells neix a Barcelona, obté el grau Superior en piano i música de cambra al Conservatori Superior del Liceu amb C.Tieles i À.Soler, i el Master d’Acompanyament vocal amb M.Pikulski a Musikene. També ha rebut consells de W.Rieger, V.Werklé, M.Hastings, E.Ferrari i J.Colom. Apassionada per les veus, ha treballat com a pianista col·laboradora en més de 80 produccions en diferents teatres d’òpera entre ells el Gran Teatre del Liceu. És pianista oficial del Concurs Internacional Tenor Viñas des de l’any 2014. Treballa amb cantants com J.Aragall, J.Carreras, F.Araiza, D.Zajick, J.Pons, T.Berganza, M.Devia, S. Ganassi, A. Thompson, E.Marton i també amb mestres com M. Minkowski, G.Noseda, A.Tali, V.Pablo Pérez, A.Guingal entre molts altres.  Especialitzada en el repertori líric, és una de les pianistes més destacades del país actualment, així com una de les coach operístiques més sol·licitades.

A continuació, es va oferir un sopar al Cercle del Liceu.

Va ser un acte molt especial que ens va agradar molt poder compartir amb tots els nostres socis.

Back To Top