skip to Main Content

Notícies

SGTLiceu-UAB: un arxiu a l’abast del món

Amb motiu del 175è aniversari de la inauguració del Gran Teatre del Liceu, el projecte de recerca “Microhistòria de la música espanyola contemporània: perifèries internacionals en diàleg”, la Facultat de Filosofia i Lletres i la Societat del Gran Teatre del Liceu han col·laborat per organitzar l’exposició “SGTLiceu-UAB: un arxiu a l’abast del món”.

 

L’exposició, comissariada pels professors Francesc Cortès i Joan Carbonell, proposa un recorregut històric per diferents facetes del Gran Teatre del Liceu a través de la documentació conservada a l’ Arxiu Històric de la Societat del coliseu barceloní, que està essent digitalitzada per la UAB des de l’any 2014, amb la col·laboració de la Biblioteca d’Humanitats. La Societat del Gran Teatre del Liceu posa a l’abast del públic en general i de la investigació cartells, escenografies, programes de mà, documentació tècnica i administrativa, partitures, llibrets, documentació artística.

L’exposició s’inaugurarà el dia 2 de març a les 12:15 al Passadís de la Facultat de Filosofia i Lletres. L’acte comptarà amb una breu presentació per part de la vicerectora de Comunicació i Cultura, Dra. Virgínia Luzón, i de la degana del Centre, Dra. Margarita Freixas, i una visita guiada a càrrec dels Drs. Francesc Cortès i Joan Carbonell.

A l’entorn d’aquesta exposició se celebrarà un cicle de conferències i un recital d’àries operístiques el 22 de març a les 12h, a l’Auditori, a càrrec d’Anna Farrés (soprano), Antoni Lliteres (tenor) i Josep Bufron (piano). Aquest recital ha estat organitzat gràcies a la col·laboració del Vicerectorat de Comunicació i Cultura, la Facultat de Filosofia i Lletres i Cultura en Viu.

Podeu consultar al tríptic i el cartell les activitats previstes. 

Back To Top