skip to Main Content

Notícies

EL GOVERN DISTINGEIX EL GRAN TEATRE DEL LICEU AMB LA CREU DE SANT JORDI DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 2022

Nota de premsa

La Fundació del Gran Teatre del Liceu rebrà la Creu de Sant Jordi que atorga el Govern. La condecoració és una de les més importants que lliura la Generalitat des de 1981. Aquest any, s’entregaran 30 Creus de Sant Jordi a persones i entitats especialitzades en diferents camps i representants de tot el territori català, i que hagin defensat la identitat catalana en el pla cívic i cultural.

La Generalitat distingeix el Gran Teatre del Liceu perquè el considera un símbol singular de la cultura catalana al llarg dels seus cent setanta-cinc anys d’història. En aquesta trajectòria, el Govern considera que el Liceu ha fomentat “amb passió i il·lusió el gènere operístic entre la societat i esdevenint un referent i un punt de trobada a nivell internacional”. També valora que “la seva consolidació és el testimoni de la capacitat per adaptar-se i emmotllar-se tant al seu entorn com a les circumstàncies culturals, econòmiques, polítiques i socials que han transcorregut durant la seva llarga historia”. A més a més, aprecia el compromís del Gran Teatre del Liceu i com s’identifica amb “els valors més representatius de la catalanitat, amb una mirada posada sempre en el futur”.

El President de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, considera que “l’atorgament de la Creu de Sant Jordi al Liceu és un gran honor per a la Institució i, fer-ho aquest any, és un reconeixement a tots els protagonistes de la trajectòria del Gran Teatre en els seus 175 anys d’història. També reforçarà els projectes artístic, educatiu, social i tecnològic que fa del Liceu un referent internacional en l’òpera i les arts del segle XXI i una institució oberta a tothom”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una institució per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear amb la finalitat de distingir persones i entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya.

A més a més del Gran Teatre del Liceu, el Govern, a proposta de la consellera de Cultura, ha concedit la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2022 a 20 personalitats i 9 entitats més. L’acte de lliurement tindrà lloc el dia 11 de juliol a les 19 hores al Teatre Monumental de Mataró.

Back To Top