Notícies

UN BALLO IN MASCHERA

Us recordem que el proper dissabte 7 d’octubre de 2017, a les 20:00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera Un Ballo in Maschera de Giuseppe Verdi.

Un Ballo in Maschera
Giuseppe Verdi


Melodramma en tres actes. Llibret d’Antonio Somma. L’estrena absoluta de la primera versió va tenir lloc el 17 de febrer de 1859 al Teatre Apollo de Roma. L’estrena a Barcelona fou el  31 de gener de 1861 al Liceu i la darrera representació́ va ser el 03 de gener de 2001. S’ha representat en el Liceu un total de 150 vegades.

En el primer acte es presenta el governador Riccardo com un home enamorat de la dona del seu millor amic Renato. I és precisament Renato qui ve a prevenir-lo d’una conspiració per assassinar-lo però Ricardo no el vol creure. En aquesta obra conflueixen la passió, gelosia, conspiracions i enveges en la obra mestre de Giuseppe Verdi que va ser censurada, fins el punt d’obligar al compositor i llibretista a fer-hi canvis, per la seva similitud amb l’assassinat del rei Gustau III de Suècia.

L’escenografia compta amb un escenari lúgubre i fosc que en combinació amb el vestuari de Christian Lacroix ens permet centrar l’atenció en el nucli dramàtic de l’òpera. Cal destacar la figura de la fetillera que amb les seves prediccions matisa encara més el caràcter obscur de l’escena. L’escenografia ofereix l’oportunitat de lluir-se tant als cantants com al cor. 

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Renato Palumbo i amb les veus de Piotr Bezcala/ Fabio Sartori, Dmitri Hvorostovsky/ Marco Caria/ Giovanni Meoni, Ekaterina Metlova/ Maria José Siri, Dolora Zajick/ Patricia Bardon, Elena Sancho Pereg/ Katerina Treyakova, Damian del Castillo, Roman Ialcic, Antonio di Matteo.

També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora Cor: Conxita Garcia) i el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers (Director: Josep Vila i Jover).


Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

7,10,11,16,18,20,21,23,24,26,28 d’octubre de 2017 a les 20:00h
8 i 15 d’octubre de 2017 a les 18:00h
29 d’octubre de 2017 a les 17:00h