Notícies

TRISTAN UND ISOLDE

Us recordem que el proper dimarts 28 de novembre de 2017, a les 19:00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera Tristán und Isolde.

Tristán und Isolde
Richard Wagner

Drama musical en tres actes. Llibret i música de Richard Wagner. L’estrena absoluta va ser el 10 de juny de 1865 al Hoftheater de Munic. El primer cop que es va estrenar a Barcelona, al Liceu, fou el dia 8 de novembre de 1899. La darrera representació al Liceu va ser el dia 18 de març de 2015. S’ha representat al Liceu un total de 172 vegades.

Tristán und Isolde es basa en la llegenda medieval on Tristán arriba malferit a les costes d’Irlanda i és curat per Isolda. Un cop guarit Tristán torna a Cornaulla on el Rei Marke li demana de tornar a Irlanda per demanar la mà de Isolda en matrimoni.

El primer acte comença d’alt del vaixell que porta Isolda a Cornualla per casar-se amb el rei Marke. Durant la travessa Tristán i Isolda beuen una poció creient que era verí però la qual resulta ser una poció amorosa i s’acaben enamorant.

En el segon acte Tristán i Isolda viuen el seu romanç nocturn fins que el rei Marke descobreix l’amor que els uneix. El segon acte acaba amb Tristán ferit de mort.

En el tercer acte veiem la mort per amor de Isolda en no poder suportar la mort de Tristán.  

La música ens mostra en tot moment les emocions de Tristán i Isolda, l’amor, el desig, la passió dels dos amants. El director d’escena Àlex Ollé (La Fura del baus) presenta una escenografia mínima així con el vestuari fent que els protagonistes rebin tota l’atenció per part del públic.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Josep Pons i amb les veus de Stefan Vinke, Albert Dohmen, Iréne Theorin, Greer Grimsley, Francisco Vas, Sarah Connolly, Jorge Rodríguez Norton i Germán Olvera. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu.


Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

2, 4, 7, 12 i 15 de desembre de 2017 a les 19:00h
10 de desembre de 2017 a les 17:00h