Notícies

ROMÉO ET JULIETTE

Us recordem que el proper dimecres 14 de febrer de 2018, a les 20:00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera Roméo et Juliette.

Roméo et Juliette
Charles Goudnod


Òpera en cinc actes. Llibret de Jules i Michael Carré. L’estrena absoluta fou el 27 d’abril de 1866 al Théâtre Lyrique de Paris. Es va estrenar per primer cop a Barcelona el 28 de maig de 1884 al Liceu. La darrera representació al Liceu va ser el 27 de febrer de 1985 i s’ha representat un total de 25 vegades.

En el primer acte comença un ball de màscares on podem veure aparèixer Romeu seguit de Mercucio i Benvolio. És en aquest ball de mascares on Romeu es troba amb Julieta i s’enamoren.

En el segon acte Romeu aconsegueix entrar en el jardí de la família Capuleto gràcies al seu criat Stéphano i es declaren el seu amor.

El tercer acte Romeu i Julieta en casen en secret acompanyats per Gertrude en una cel•la. Després té lloc al carrer una escaramussa entre les dues famílies on Mercutio i Tybalt acaben morts i Romeu és desterrat.
 
En el quart acte el pare de Julieta anuncia que ha donat la seva mà a Paris. Un monjo dona un beuratge a Julieta per tal que la creguin morta i un cop dipositada en la tomba Romeu vingui i la pugui rescatar.

En el cinquè acte Romeu apareix per salvar Julieta però en creure-la morta es pren el verí. Julieta es desperta veu a Romeu mort es clava un ganivet al pit.

Dramatúrgia

L’escena es situa a finals del segle XIX, amb un vestuari clàssic de l’època que contrasta amb un decorat poc realista i que juga amb les llums per conferir a l’escena un toc dramàtic.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Josep Pons i amb les veus de Aida Garifullina/ Katerina Tretyakova, Tara Erraught, Susanne Resmark, Saimir Pirgu, David Alegret, Beñat Egiarte, Gabriel Bermúdez, Isaac Galán, Germásn Olvera, Ruben Amoretti, Nicola Ulivieri i Stefano Palatchi.

Aquesta òpera es representarà els següents dies:

14, 17, 19, 22, 24 i 27 de febrer de 2018 a les 20:00h
4 de març de 2018 a les 17:00h