Notícies

MANON LESCAUT

Us recordem que el proper dijous 7 de juny de 2018, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’opera Manon Lescaut.

Manon Lescaut
Giacomo Puccini


Dramma líric en 4 actes. Llibret de Domenico Oliva i Luigi Illica. L’estrena absoluta va ser el 1 de febrer de 1893 en el Teatro Regio de Torí. L’estrena a Barcelona fou el 5 d’abril de 1896 en el Gran Teatre del Liceu. La darrera representació al Liceu fou el 8 de gener de 2007. S’ha representat en el Liceu 60 vegades.

En el primer acte podem veure una plaça plena d’estudiants bevent i jugant quan arriba Renato Des Grieux trist i es converteix en el centre de les burles per part de la resta d’estudiants. Un moment després arriba el carruatge que ha de dur a Manon Lescaut a un convent per ordre del seu pare acompanyada per el seu germà. Quan Des Grieux veu Manon s’enamora d’ella i li demana reunir-se amb ella més endavant i aquesta accepta però no compten que en el mateix viatge coincideix en Geronte di Ravoir, tresorer del rei, que també s’enamora d’ella i acaba raptant-la i marxen cap a Paris.

El segon acte Manon Lescaut està gaudint de tots els luxes del palau de Geronte però li explica al seu germà que no és feliç. En veure-la així el germà de Manon avisa Des Grieux i aquest acudeix i li retreu que preferís una vida de luxe a una vida amb ell.
Geronte apareix i permet que Manon marxi amb De Grieux però quan intenten marxar Geronte fa arrestar Manon acusant-la de robatori.

En el tercer acte Manon espera ser deportada a Amèrica. De Grieux intenta rescatar-la però fracassa encara que el capità del vaixell el deixa pujar per viatjar junts fins Luisiana.

En el quart acte Manon Lescaut  i Des Grieux es troben caminant per el desert i ella es desploma per l’esgotament. Des Grieux va a buscar ajuda però quan torna Manon ja agonitza i mor entre els seus braços.
 
En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Emmanuele Villaume i amb les veus de Ludmyla Monastyrska, Maria Pia Piscitelli, David Bizic, Jared Bybee, Gregory Kunde, Jorge de León, Rafael Davila, Carlos Chausson, Mikeldi Atxalandabaso, Marc Pujol, Carol Garcia, José Manuel Zapata i Stefano Palatchi. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

7, 8, 11, 13, 14, 16, 19, 20, 21 i 22 de juny de 2018 a les 20:00h
10 de juny de 2018 a les 17.00h
17 de juny de 2018 a les 18:00h