Notícies

MADAMA BUTTERFLY

Us recordem que el proper dissabte 12 de gener de 2019, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’opera Madama Butterfly.

Madama Butterfly
Giacomo Puccini


Òpera en tres actes. Llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa. L’estrena absoluta fou el 17 de febrer de 1904 en el Teatre allà Scala de Milan. Es va estrenar a Barcelona el 2 d’agost de 1907 en el Teatre Bosc i l’estrena al Liceu va ser el 10 de desembre de 1909. L’última representació en el Liceu fou el 29 de juliol de 2013. S’ha representat un total de 178 vegades.

El primer acte transcorre al Japó on l’oficial americà Pinkerton adquireix una casa a Nagasaki per poder casar-se per el ritu japonès amb Cio-Cio-San més coneguda com a Butterfly. El que Pinkerton no explica és que pretén abandonar a la Butterfly per tornar als Estats Units per casar-se amb una dona americana. Durant la celebració del casament la família rebutja a la Buttefly en assabentar-se que ha renunciat als seus deus i s’ha convertit al cristianisme i per tant és repudiada per la seva família.

En el segon acte podem veure com passats uns anys Pinkerton torna al Japó però aquest cop ho farà casat amb una dona americana. Sharpless, el cònsol americà, parla amb la Butterfly per avisar-la que Pinkerton ha tornat  però que no ho ha fet sol i li aconsella que es torni a casar però ella no el vol escoltar.

El tercer acte comença amb un nou dia, quan Pinkerton s’assabenta que Butterfly va donar a llum un fill seu aquest se’l vol endur als Estats Units. Però son Sharpless i la nova dona de Pinkerton els qui es presenten per endur-se el nen. Butterfly finalment es dona compte de la realitat i accedeix a entregar el nen només si Pinkerton ve ell mateix a buscar-lo. Finalment Butterfly es s’acomiada i entrega el seu fill per després clavar-se una daga al pit abans que Pinkerton arribi per impedir-ho.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Giampaolo Bisanti i amb les veus de Lianna Haroutounian, Ainhoa Arteta, Ana Ibarra, Justina Gringyte, Mercedes Gancedo, Jorge de León, Rame Lahaj, Damián del Castillo, Gabriel Bermúdez, Christophe Mortagne, Moisés Marín i Isaac Galán. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

12, 15, 16, 19, 21, 22, 28 i 29 de gener de 2019 a les 20:00 hores
13 de gener a les 18:00 hores
20 de gener a les 17:00 hores