Notícies

L'ITALIANA IN ALGERI

Us recordem que el proper dijous 13 de desembre de 2018, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’opera L’italiana in Algeri.

L’italiana in Algeri
Gioachino Rossini


Dramma giocoso en dos actes. Llibret d’Angelo Anelli. L’estrena absoluta es produí el 22 de maig de 1813 en el Teatre San Benedetto de Venècia. L’estrena a Barcelona fou el 28 d’agost de 1815 en el Teatre de la Santa Creu i l’estrena al Liceu va ser el 23 de desembre de 1869. L’última vegada que es va representar en el Liceu va ser el 18 de  desembre de 1982 i s’ha representat un total de 13 vegades.

En el primer acte trobem a Elvira amb una de la seves esclaves queixant-se de la falta d’atenció per part del rei d’Algèria. És en aquest moment quan Mustafà, rei d’Algèria, li recrimina les seves paraules. Mustafa explica a Haly la seva intenció de casar Elvira amb l’esclau italià Lindoro i demana que li busqui una dona italiana per tal de renovar el seu harem.

El què ningú sap és que la promesa de Lindoro, Isabella, i Taddeo, que es fa passar per el seu tiet, han naufragat en un intent per rescatar-lo però Haly la troba i la porta davant de Mustafà que s’enamora d’ella al instant. Isabella s’aprofita de la situació i li demana a Mustafà que Lindoro es converteixi en el seu criat.

En el segon acte quan Lindoro li diu a Isabella que no té intenció de casar-se amb Elvira, planegen la seva fugida i Taddeo accepta sota pena de mort el càrrec de Gran Kaiman. Isabela i Lindoro inventen una estratagema per poder fugir que consisteix en organitzar una festa per celebrar que el bey Mustafà entrarà en l’ordre dels “Pappataci”. Aprofitant tot el bullici de la festa, Isabella i Lindoro fugen cap a Italia, quan Mustafà es dona compte rugeix de ràbia i jura mai més cap italià tornarà a trepitjar el seu palau.

Dramatúrgia
Cal destacar que l’escenografia és de inspiració clarament àrab amb catifes, arcs de ferradura i coixins. Un altre dels elements importants que es pot veure és el mar per on Isabella arriba i fuig de la cort del Bey Mustafà. Cal destacar la amplia veritat de colors del vestuari que permet identificar fàcilment a tots els personatges.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Riccardo Frizza i amb les veus de Luca Pisaroni, Simón Orfila, Sara Blanch, Lidia Vinyes-Curtis, Toni Marsol, Maxim Mironov, Edgardo Rocha, Varduhi Abrahamyan, Maite Beaumont, Giorgio Caoduro i Manel Esteve. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta opera també es representarà els següents dies:

13, 14, 15, 17, 18, 19 i 21 de desembre de 2018 a les 20:00 hores
22 de desembre de 2018 a les 18:00 hores
23 de desembre de 2018 a les 17:00 hores