Notícies

ELISIR D'AMORE

Us recordem que el proper diumenge 7 de gener de 2018, a les 18:00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera L’elisir d’amore.

L’elisir d’amore
Gaetano Donizetti


Melodramma en dos actes. Llibret de Felice Romani. L’estrena absoluta va ser el 12 de maig de 1832 en el teatre della Canobbiana de Milà. L’estrena a Barcelona fou el 8 de maig de 1833 en el teatre de la Santa Creu i al Liceu el 5 de febrer de 1848. La darrera representació en el Liceu va ser el 5 de juny de 2013. S’ha representat al Liceu un total de 82 vegades.

El primer acte comença amb l’aparició de Nemorino, un noi innocent, enamorat d’Adina, una jove terratinent, que la turmenta amb la seva indiferència. La trama es complica amb l’aparició del sergent Belcore i el seu regiment que pretén casar-se amb Adina. El doctor Dulcamara apareix en escena venent un elixir d’amor, que resulta ser només una mica de vi i que Nemorino compra per poder enamorar Adina. És sota els efectes del elixir Nemorino es mostra indiferent davant d’Adina i aquesta dolguda anuncia el imminent casament amb Belcore.

En el segon acte el casament entre Adina i el sergent Belcore és a punt de celebrar-se. Nemorino li demana a Dulcamara un elixir que faci que Adina s’enamori d’ell al acte però com que no té diners per pagar Dulcamara es nega a donar-li. En aquest moment el sergent Belcore surt del casament preguntant-se perquè Adina no s’ha volgut casar i es troba amb Nemorino lamentant-se per la seva manca de diners. Belcore aprofitant l’avinentesa li proposa que s’allisti al exèrcit a canvi de diners, i així deslliurar-se de Nemorino, i aquest accepta. Més tard Adina descobreix que Nemorino ha estat enganyat per Dulcamara i Belcore i li confessa que esta enamorada d’ell. 

De la mà de Mario Gas ens traslladem fins la Roma feixista on juntament amb la música de Donizetti ens trobem amb una òpera còmica i romàntica a la vegada en un pati de veïns. 

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Ramón Tebar, Mario Gas com a director d’escena i amb les veus de Jessica Pratt, Pavol Breslik, Paolo Bordogna, Roberto de Candia i Mercedes Gancedo.

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

9, 12, 16, 18, 22, 24 i 26 de gener de 2018 a les 20:00h
14 de gener de 2018 a les 18:00h
28 de gener de 2018 a les 17:00h