Notícies

DEMON

Us recordem que el proper dilluns 23 d’abril de 2018, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’opera Demon.

Demon
Antón Rubistein


Òpera en tres actes. Llibret de Pavel Alexandrovich Viskovatov. L’estrena absoluta fou el 25 de gener de 1875 en el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg. Serà el primer cop que s’estrena en el Gran Teatre del Liceu.

El primer acte esta dividit en tres escenes, en la primera d’elles podem veure un cor d’esperits del infern i del cel al voltant del castell del príncep Gudal. El dimoni apareix sobre la terra i manté una conversa amb un àngel on li explica que ja no sent plaer fent mal a la gent i l’àngel li respon que només a través de l’amor podrà redimir-se.

En la segona escena el dimoni apareix davant de Tamara i s’enamora d’ella perdudament i si ella l’accepta tindrà tot el món al seus peus. Però la dida de Tamara li recorda que el príncep Sinodal és de camí per casar-se amb ella i Tamara no l’accepta.

En la tercera escena la caravana del príncep Sinodal segueix el seu camí cap el castell de Gudal però en aturar-se per veure la capella d’un sant, el dimoni es presenta davant de Sinodal i proclama que mai més tornarà a veure Tamara. Un grup de tàrtars els ataca i fereixen de mort el príncep i abans de morir li demana al seu criat que porti el seu cos a Tamara.

En el segon acte les festes del casament han començat quan arriba la caravana amb el cos del príncep mort. Tamara queda en un estat de desesperació i en aquest moment el dimoni aprofita per apoderar-se de la seva anima. Quan Tamara torna en si demana al seu pare poder refugiar-se en un convent.

Finalment en el tercer acte el dimoni entra en el convent malgrat el intent del àngel per aturar-lo i es presenta davant de Tamara. Agenollat el dimoni li suplica que l’estimi però ella resisteix les seves paraules però finalment mor quan el dimoni la besa. En aquest moment l’àngel apareix i s’endú l’ànima de Tamara al cel deixant el dimoni condemnat a la solitud eterna.

Dramatúrgia

El director d’escena Dmitry Bertman busca en aquesta òpera la reacció emocional del públic a través del seu muntatge.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Mikhail Tatarnikov i amb les veus d’Alexander Zymbalyuk, Asmik Grigorian, Igor Morosow, Roman Ialcic, Larisa Kostiuk, Dmitri Hvorostovski, Antoni Comas i Yuriy Mynenko. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

23 i 26 d’abril i 2, 5, 8 i 11 de maig de 2018 a les 20:00h
29 d’abril de 2018 a les 17.00h