Notícies

ANDREA CHÉNIER

Us recordem que el proper divendres 9 de març de 2018, a les 20:00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’opera Andrea Chénier.

Andrea Chénier
Umberto Giordano


Òpera en quatre actes. Llibret de Luigi Illica. L’estrena absoluta va ser el 28 de març de 1896 en el Teatre. L’estrena a Barcelona fou el 12 de novembre de 1898 al Liceu. L’últim cop que es va representar al Liceu fou el 17 d’octubre de 2007. S’ha representat un total de 49 vegades.

En el primer acte la revolució francesa és a punt d’esclatar i la Contesa de Coigny celebra un ball en el seu castell. La contesa demana a Chénier que canti però es nega fins que la filla de la contesa, Magdalena, li demana i ell accedeix. Tot es torça quan Chénier comença a cantar sobre la pobresa i Gerard, servent de la contesa, marxa amb un grup de gent humil.

En el segon acte trobem a un Andrea Chénier convertit en un revolucionari que rep unes cartes demanat ajuda de part d’una desconeguda. Encuriosit accedeix a trobar-se amb la dama i descobreix que es tracta de Magdalena i de cop s’enamoren. En aquest moment Gerard  apareix en escena i comença un duel amb Chénier per l’amor de Magdalena. Andrea Chénier fereix greument a Gerard i aquest en creure que morirà els aconsella que fugin junts ja que els revolucionaris els persegueixen.

En el tercer acte, Gerard totalment recuperat, presideix el tribunal revolucionari i aprofita que Andrea Chénier ha estat arrestat per venjar-se, i firmar la seva sentència i així recuperar a Magdalena. Quan Magdalena es retroba amb Gerard comença a narrar-li com l’amor l’ha salvat durant tot aquest temps i Gerard s’intenta retractar però ja és massa tard.

L’últim acte comença amb Magdalena accedint a la presó per poder acomiadar-se d’Andrea Chénier i en l’últim moment es intercanvia amb una reclusa per poder quedar-se amb ell. A l’alba tots dos son conduits cap a la seva execució.

Dramatúrgia

La òpera està ambientada durant l’època de la Revolució Francesa com es pot veure amb el magnífic vestuari. També cal destacar que aquesta òpera es desenvolupa en el verisme on es mostra la crua realitat de les classes socials.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Pinchas Steinberg i amb les veus de Jonas Kaufmann, Jorge de León, Antonello Palombi, Carlos Ávarez, Michael Chioldi, Sondra Radvanosky, Julianna Di Giacomo, Yulia Mennibaeva, Gemma Coma-Alabert, Sandra Ferrández, Anna Tomowa-Sintow, Elena Zaremba, Manel Esteve, Toni Marsol i Francisco Vas.

Aquesta òpera es representarà els següents dies:

9, 10, 12, 13, 15, 17, 19, 21, 22, 24, 27 i 28 de març de 2018 a les 20:00h
18 de març de 2018 a les 17:00h
25 de març de 2018 a les 18:00h